Miért jelentkezz állásra recruitment ügynökséggel?

Hogyan jelentkezz sikeresen egy állásra?

Egy recruitment ügynökségnél, így az Innoview-nál is a munkaerőpiac specialistái dolgoznak: minden nap interjúztatunk, jól ismerjük az iparágak és szakterületek sajátosságait  –  nálunk az IT, FinTech és Projekt Menedzsment van fókuszban. Egy időben több cég nyitott állásaihoz férünk hozzá, ennek révén akár egyszerre több céghez is eljuttathatjuk az önéletrajzodat. Figyelembe véve a te igényeidet, szempontjaidat végig támogatunk a felvételi folyamat során, hogy felkészülten érkezz az interjúdra.

Számos pluszt ad neked, ha recruitment ügynökséggel pályázod meg a következő állásodat, az alábbi lista hasznos áttekintést nyújt ezekről.

5 előny, ami miatt jobb neked, ha ügynökségi segítséggel jelentkezel állásra

Jöjjön a top 5 előny, ami miatt legközelebb igénybe fogod venni egy recruitment ügynökség közreműködését, ahelyett, hogy továbbra is a cégek weboldalán keresgélnél!

1. Bennfentes infókkal rendelkezünk a leendő munkaadódról

Tudjuk, hogy kinek küldjük az önéletrajzodat, hogy bekerülj arra az állásinterjúra, amire szeretnél. Partnercégeink HR döntéshozóival és szakmai vezetővel kapcsolatban állunk – legtöbbjükkel hosszú évek óta -, így olyan információkkal tudjuk támogatni a pályázatodat, melyekre a legalaposabb Google keresés által sem tennél szert. Ilyen lehet a leendő csapatod és a cég jellemzői (példásul a team mérete, hogyan működnek, miért keresnek új kollégát, milyen típusú vezetővel dolgoznak, milyen előrelépési lehetőségekkel várnak, milyen náluk a hangulat és milyen szokások jellemzik őket.)

Az a jó kapcsolat, amit a HR csapat tagjaival ápolunk, számodra amiatt is előnyös, mert előfordulhat, hogy a szakmai interjú körön azt a visszajelzést kapjuk, hogy bár nem folytatják veled az adott állásra a folyamatot, a tudásod és tapasztalataid alapján egy másik nyitott pozícióval gondolnak rád és folytatnák veled a cégnél a felvételi folyamatot. Ebben az esetben veled együtt tudunk gondolkodni az új lehetőségen.

2. Tudjuk, hogy milyen kérdésekre számíthatsz az interjúdon

… és fel is készítünk rá, hogy magabiztosan érkezz a találkozódra. Amikor eljössz hozzánk személyes interjúra, alap, hogy te is feltehetsz kérdéseket a megpályázandó pozícióval kapcsolatban. Az utánunk következő interjú kör alkalmával már partnercégünk HR és/vagy szakmai vezetőjével fogsz találkozni. Ebben a fázisban azzal tudjuk segíteni a felkészülésed a második interjúkörre, hogy néhány gyakori kérdést vagy témát osztunk meg veled, amiket érdemes előre átgondolni, hogy az interjúdon ne érjen váratlanul.

Itt olyan tipikus kérdésekről van szó, amelyek az adott cégnél fontosak, illetve a HR vagy a szakmai vezető részéről visszatérő kérdésnek számítanak. Ha jól jönne néhány állásinterjú tipp tőlünk, olvasd el a 8+1 állásinterjú tipp című bejegyzésünket. Ha pedig pályakezdőként egy praktikus listára van szükséged álláskeresés témában, akkor kattints a BME MSZK szakkollégiumával közös cikkünkre: Legyen tiéd álmaid munkája!

3. Naprakész információkat kapsz tőlünk a felvételi folyamatról

Onnantól kezdve, hogy elküldted nekünk a szakmai önéletrajzodat egy nyitott pozícióra és felvesszük veled a kapcsolatot, számíthatsz ránk. (Az első lépés sikeréhez, olvasd el A nagy CV útmutató című cikkünket.) Recruiter kollégáinkra szövetségeseidként támaszkodhatsz, hogy friss információt kapj arról (is), hogy hol tart a jelentkezési folyamat, illetve, hogy a te pályázatod milyen feedback-et kapott a megpályázott cég HR, illetve szakmai vezetőjétől. Kérdéseket tehetsz fel recruiter kollégáinknak menetközben is, sőt az interjú körök és az ajánlatadás, valamint a szerződéskötésed után is szívesen tartjuk veled a kapcsolatot és segítünk.

4. Velünk a legjobb fizetést érheted el

Minden álláshoz tartozik egy tól-ig bértartomány, amely a pozíció meghirdetésekor megjelenik a cégek táblázatában. Jól tudjuk, hogy ez a jelentkező tudásától és tapasztalati szintjétől függ. Ne lepődj meg, hogyha már a telefonos egyeztetés során megkérdezzük tőled a fizetési igényed. Ez az információ azért fontos, hogy felmérjük, hogy hasonló bérkategóriában gondolkodsz-e, mint az adott cég. Ha van eltérés, az nem kizáró tényező, hogy tovább menjünk a felvételi folyamatban, ám egyik oldalnak sem lenne jó, ha pl. 4 interjúkör után derülne csak ki, hogy az elérhető bérsáv és juttatási csomag köszönő viszonyban sincs a másik fél elképzelésivel. Időt és energiát takarítunk meg mindkét oldalon, ha ezt már az elejétől transzparensen kommunikáljuk egymás felé.

Ha pedig jól sikerülnek az interjúid és ajánlatot adna neked a cég, akkor tudunk segíteni az egyeztetésben, hogy várhatóan mennyire lesz elfogadható részedről. Az pedig nem titok, hogy egy recruitment ügynökség sikerdíjért dolgozik, aminek alapját az elfogadott ajánlatban szereplő fizetés adja – így közös érdekünk, hogy a lehető legmagasabb fizetésről kapj ajánlatot. Fontos információ, hogy számodra semmilyen felmerülő költséget nem jelent, ha recruitment ügynökséggel jelentkezel egy állásra. Egy hasznosság, hogy ne legyél zavarban, ha bruttó bérigényedet kérdezné valaki: a 2020-as bruttó összeget ide kattintva ellenőrizheted: bérkalkulátor 2020.

5. Olyan állásokra is pályázhatsz velünk, amiket nem találhatsz meg a cégek weboldalán

Több oka lehet annak, hogy nem kerül fel a cég hivatalos karrieroldalára egy pozíció, a legklasszikusabb példa, amikor új kollégát keresnek egy meglévő helyére, ám még nem nyilvános, hogy távozni fog a cégtől. Emellett lehet például egy vadonatúj projekt is, amihez új csapattagokat keresnek, viszont stratégiai fontosságú, hogy a cég versenytársai ne szerezzenek róla idő előtt tudomást ezáltal. Ami számodra fontos, hogy velünk tudsz olyan állásokra is jelentkezni, amik egyébként rejtve maradnának előled. Itt érdemes azt is megjegyeznünk, hogy amikor jelentkezel hozzánk egy pozíciónk kapcsán, akkor a szakmai tapasztalataid alapján mellette vagy helyette másik cégekhez is tudunk párhuzamosan pályáztatni téged, így igazán hatékony lehetsz munkahelyváltásodban.

Ha mégsem téged választanak ki egy pozícióra…

Még egy gondolat, ami pluszt adhat neked pályázóként, ha recruitment ügynökségen keresztül pályázol. Ha úgy alakul, hogy nem te kapsz ajánlatot a cégtől, akkor nem csupán az elutasító választ tudod meg. Ilyen esetben is azon vagyunk, hogy megtudjuk az okokat és visszajelzéssel szolgáljunk neked a döntés hátteréről, ez pedig segítségedre lehet a továbbiakban. Ilyenkor is lehet még újabb releváns állásunk, amit megpályázhatsz – akár azonnal, akár rövid időn belül –  hetente frissül állásaink listája, ami számodra is új lehetőségeket jelent.

Összegezve

Összegezve a fenti előnyöket: egy recruitment ügynökség, ami a te szakterületedre specializálódott, ajtókat nyit meg neked olyan cégeknél, ahol vonzó nyitott pozíciók várnak. Ez pedig nemcsak az interjúra bejutásod fázisát jelenti! A teljes jelentkezési folyamat során szakértő és közvetlen támogatást nyújtunk neked, hogy kimaxold az esélyeidet az álláspályázatoddal. Felmerülhet benned a kérdés: mennyibe kerül ez nekem? A válasz pedig egyszerű és megnyugtató: semmilyen költséget nem jelent számodra a közreműködésünk. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy csak nyerhetsz vele, ha recruitment ügynökség révén pályázol legközelebb egy állásra!

Biztosan hallottad már ezt a mondást: „Google a legjobb barátod, ha keresésről van szó.” Ugyanezzel a logikával: „Recruiter kollégánk a legjobb barátod, ha álláskeresésről van szó.” 🙂

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy velünk jelentkezz, ezen a linken találod aktuális lehetőségeinket: Karrieroldalunk Ha pedig kérdésed lenne valamelyik nyitott pozíciónk kapcsán, akkor ugyanezen az oldalon van lehetőséged visszahívást kérni tőlünk, hogy egyik recruiter kollégánkkal megbeszéljétek. Keress minket bizalommal, az Innoview recruitment csapata IT, FinTech és Project Management állásokra specializálódott, ezeken a területeken tudunk neked álláskeresés esetén szakértő segítséget nyújtani.

Share This